petterik

Venäjän FSB kaappaa KaPon(Viron SUPO) työntekijän Viron maaperältä

Venäjän turvalllisuuspalvelu FSB kaappaa KaPon(Viron SUPO) työntekijän Viron maaperältä. Painopiste siirtyy Ukrainasta tänne.

Hyvää viikonloppua!!!

http://news.err.ee/v/main_news/b5a7a5ab-f300-4ef2-8d4a-7f21941c53ef
http://www.postimees.ee/2911313/fsb-kinnitas-kaitsepolitsei-tootaja-kinn...
http://itar-tass.com/proisshestviya/1423990

(Venäläiset sotilaat, jotka liikkuvat venäläisillä panssarivaunuilla, eivät ole venäläisiä sotilaita.)


 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Jonne Sirén

Uskaltaako tässä enää lähteä Tulppioon lintukivääri selässä kun voi joutua kiinniotetuksi tunnuksettomana valkobandiittina eksyksissä olevien naapurmaan viranomaisten toimesta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko ISIKsen kalifaatilla ja vähävenäläisistä kriisipesäkkeistä (eli maista jotka putin valitsee saaliikseen) koostuvassa novarossijassa mitään eroa? Uskontokin on mukana. Ehkä tämä eestiläinen poliisi pian puetaan oransseihin ja teloitetaan. En yhtään ihmettelisi.

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta

Economist-lehden Itä-Euroopan toimittaja Edward Lucas kirjassan "The New Cold War" kuvaa Putin%Co:n tärkeimmiksi aseiksi uudessa valloituspolitiikassaan ns. pehmeät aseet: raha, energia ja propaganda.

Kuten jokainen maailmanpolitikkaa seuraava voi havaita nuo pehmeät aseet toimivat hyvin. Läntiset maat ovat sekavassa epävarmuuden tilassa pohtiessaan taloudellisia mahdollisuuksiaan ja niihin liittyvää energian saantia.

Uhka talouden hiipumisesta luo suotuisia olosuhteita Venäjän propagandan hyväksymiselle vaikka faktat osoittaisivat venäläiset väitteet perusteettomiksi - niin poliittisten päättäjien kuin yksityisten kansalaisten mielissä.

FSB:n toiminta Viron maaperällä on ilmeisetsi ollut etukäteen suunniteltua ja ammattimaista. Propagointioperaation tarkoituksena virolaisen "vakoojan" nappaamisesta "Venäjän maaperällä" on ehkä kiihdyttää venäläisten keskuudessa jo nyt ylläpidettyä virolaisvihaa. Miksiköhän?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Suojelupoliisi" oli keräämässä aineistoa tullin korruptiosta. Navigaattorin toimintahäiriö harhautti miehen Venäjän puolelle korruptiotehtäviin.

Viron Kapo oli pistänyt miehen kaukopartioreppuun vahingossa nipun dollareita ja radiolaitteet. Vahinko on Kapo-johtajan mielestä venäläisten ja presidentti Putinin syytä.

NATO on nyt hätäkokouksessaan päättänyt rangaista Venäjää lisäämällä Ukrainan aseapua miljoonalla eurolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun Rauno Lintunen puhuu jonkun paikan olevan Venäjän puolella se paikka voi olla vaikka Iisalmi.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Onpa asiatonta kommentointia, vieläpä näin vakavan asian tiimoilta. Milloinka moinen sormella osoittelu on toiminut keskustelun ilmapiirin puhdistajana?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #15

Onko "putinisti" mielestäsi asiaton tai likainen sana?

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen

Rauno, onko sinusta hyväksyttävä asia kaapata ihmisiä toisen valtion maaperältä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toisilla ne laskuvarjojoukot 'eksyy' 25 km rajalta Ukrainan puolelle. Naveissa laajat toleranssit?
Hieman lähempänä meitä pitää eksyjät hakea omalta puoleltaan rajaa jotta saadaan 'navigaattorin toimintahäiriö' (päivän kevennys) järjestetyksi.

Pekka Iiskonmaki

Obaman vierailu Virossa on saanut venäläiset pois tolaltaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin kun koko maa (Venäjä) on henkisen heikkouden tilassa mitä kaikki tuomiopäiväsaarnaajat tännekin yrittävät saada niin helppo on mennä tolaltaan. (Heidät tuntee esim siitä että puhuvat "stubidosta" tai kuten Heikki Santala "ryssävihasta" räikeempiä Elo ja 24/7 päivystäjiä kuten Koivulaa mainitsematta) Poissa tolaltaan Venäjä on ollut kauan noin viisi vuotta ja tolkkuihinsa ei näy tulevan. Vouhomaa.
Venäjältä puuttuu henkinen substanssi. Vouhotetaan ja riehutaan ja juonitaan ja valehdellaan. Samalla tietysti venäläinen keskiluokka surraa ruotsinlaivoilla viemässä rupurupliaan länteen piiloon ja ostelevat asuntoja lännestä, käypä katsomassa meininkiä ruotsinlaivoilla.
Suomessakin persut ihannoivat ei-kotiinpäinvetäjiä ja pitävät esim eestiläisen viinan ammattitrokareita lähinnä kansallissankareina. Hallituspuolue itse myös sekottaa pakkaa olemalla huono esimerkki kansalaisille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

FSB ilmoittaa, että kaverin nimi on Eston Kohver. Nyt sitten tutkitaan. Mukana oli kuulemma 5000 euroa ja tiedusteluun sopivia laitteita.

http://vz.ru/news/2014/9/5/704266.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Liettuan ulkoministeri Lins Linkevics raivoaa: sieppaus on "röyhkeä provokaatio."

http://www.delfi.lv/news/world/baltics/nolaupisana...

minnam ahonen

Kätevää. Siinä, missä Ukrainassa pitää jyrätä panssarivaunulla, on Viro niin pikkuinen, että sieltä voi napata ihmisiä yks kerrallaan:
http://f.pmo.ee/f/2014/09/05/3325609t100hecfd.jpg

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Kirjoittaja kysyy onko oikein siepata ihmisiä toisen valtion maaperältä? Suomen valtion kantanahan taitaa olla sellaisen toiminnan olevan sallittua vain meidän liittolaisillemme. Yksittäinen terve ihminen varmasti vastaa kielteisesti.

Moniko Usarilaisista vaivautui loukkaantumaan, kun maailmalle selvisi Yhdydsvaltojen oikeasti siepanneen, vanginneen ja kiduttaneen satoja siviilejä? Tämä venäläinen malli sentään toimii vielä oikeusvaltion periaatteiden rajoissa, koska asiasta keskustellaan julkisesti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä tapauksessa Venäjä ja Viro/Nato eivät ole sodassa - ainakaan virallisesti.

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta

Viron puolustusvoimien entisen komentajan Ants Laaneotsan arvion mukaan suojelupoliisin sieppaus oli huolellisesti suunniteltu operaatio, jonka tarkoituksena on propagoida Viron vihamielisyydestä Venäjää kohtaan ja tehdä vastaisku NATOn kasvavalle läsnäololle Virossa.

http://www.postimees.ee/2911873/laaneots-see-oli-e...

Toimituksen poiminnat